Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mie, 01/30/2019 - 11:38
  • sursa foto: pixabay.com

Autoritățile au declarat, oficial, epidemie de gripă în România.  Sunt deja trei săptămâni consecutive cu un număr de îmbolnăviri în creștere, dar și cu decese. Veștile de la Ministerul Sănătății nu sunt deloc bune: virusul gripal își va face de cap și în luna februarie!

În aceste condiții, școlile pot fi închise doar dacă absenteismul sare de 20%.

În școli se pot suspenda cursurile, Inspectoratul decide împreună cu Direcția Sanitară. Doar acolo unde este cazul. Mă așteptam la un absenteism mai mare, ieri am avut 500 și ceva de cazuri de absenteism la școlile din România, din două milioane de elevi, dar nu aș vrea să se considere că trebuie să trecem cu ușurință peste această situație. Acolo unde este cazul copiii pleacă acasă, viața lor este cea mai importantă.
Inspectorul școlar general de la București a dispus ca în toate școlile să avem apă și săpun, cred că e responsabilitatea directorilor de școală, a profesorilor. Este responsabilitatea fiecărei școli
“, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul educației.

În plus, autoritățile îi asigură pe părinți că la nivelul unităților de învățământ se va face triaj, iar elevii care prezintă semne de îmbolnăvire vor fi trimiși acasă.

Sursa: digi24.ro