Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mie, 05/16/2018 - 10:51
  • sursa foto:cantemircml.ro

Premieră pentru Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ din Breaza. Un elev a fost admis la cea mai prestigioasă academie militară din lume, West Point, din Statele Unite ale Americii. Nu este primul roman care ajunge „sub arme“ în Statele Unite ale Americii, însă până acum, au mai ajuns la West Point doar cadeți de la Academia militară din Sibiu.

Răzvan Cristea este în clasa a XII-a și se pregătește pentru examenul de Bacalaureat. Este al doilea elev din promoția „Centenarul Marii Uniri, care va încheia aventura la Colegiul Militar Național „Dimitrie Cantemir“ în luna iunie.

„Este pentru prima dată în istoria instituţiei, când de pe băncile Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir“, unde se pun bazele carierei militare şi se conturează personalităţi puternice, un licean participă la concursul de admitere în instituţia de învăţământ militar din străinătate organizatoare a programului de studii universitare de licenţă. Colegi mai mari, care au absolvit sau sunt acum studenţi ai Academiei „West Point“ au fost acceptaţi în calitate de cadeţi ai academiei militare de la Sibiu. Astfel, Răzvan este cel care stabileşte o premieră şi va studia la „West Point”. Până să ajungă, însă, aici, a avut de parcurs un drum lung, nu lipsit de dificultăţi. Pregătirea temeinică la toate disciplinele, cunoştinţele avansate de limbă engleză, nivelul de pregătire fizică, declararea acestuia apt medical şi psihologic, pregătirea militară şi dedicaţia pentru profesia aleasă l-au ajutat să iasă biruitor“, se arată într-un comunicat al Colegiului National Militar „Dimitrie Cantemir“

Citiți mai multe aici.

Sursa: cantemircml.ro