Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Lun, 05/23/2022 - 20:35
  • Sursa foto: pixabay.com

Azi s-a dat startul înscrierilor la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat. Candidații, absolvenți de liceu, au timp până la finalul săptămânii să își depună dosarul de înscriere.

Pentru a putea participa la Bac, elevii trebuie să depună un dosar care să cuprindă 2 fotografii ¾, copii după certificatul de naștere și actul de identitate, foaia matricolă, o cerere tip pe care o vor primi și o vor completa la secretariatul unității de învățământ absolvite, o adeverință recunoaștere a probelor – dacă provin din seriile anterioare și o cerere către inspectorul școlar general – dacă provin din alte județe.

Elevii care au obținut în clasa a XI-a sau a XII-a premii la concursuri sau olimpiade internaționale pot solicita echivalarea unei probe scrise, în funcție de disciplina la care au obținut premiul, și vor fi notați cu 10.

Pe de altă parte, elevii care au obținut o certificare cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice trebuie să completeze o cerere de echivalare, dacă doresc ca certificarea lor să fie recunoscută și echivalată cu proba C de la Bac.

Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat începe în 6 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și continuă cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba maternă, evaluarea competențelor digitale și evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Probele scrise încep în 20 iunie și se încheie trei zile mai târziu. Primele rezultate vor fi afișate pe 27 iunie, iar cele finale, după rezolvarea contestațiilor, în 1 iulie.

Sursa: digi24.ro