Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mar, 04/07/2020 - 13:24
  • Sursa foto: pixabay.com

Simulările examenelor naționale din acest an au fost anulate. Anunțul a fost făcut de Monica Anisie, ministrul educației. Potrivit acesteia, simulările testelor naționale au fost înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii anilor terminali, respectiv a VIII-a și a XII-a.

„Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (...) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale", a anunțat monica Anisie la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Anisie a spus că le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanţei 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă.

Sursa: digi24.ro