Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Vin, 11/05/2021 - 17:25
  • freepik.com

Aproximativ 1,8 milioane de elevi sunt așteptați luni la școală, după o vacanță mai mult sau mai puțin forțată, impusă de autorități în contextul epidemiologic sever în care se află România.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile vor fi reluate cu prezență fizică, doar unde rata de vaccinare este de cel puțin 60%. În celelalte situații, elevii și profesorii vor relua cursurile, însă în online.

„1,8 milioane de elevi vor începe școala fizic, este o cifră estimativă, din cei peste 2,9 milioane de elevi și preșcolari. Școlile care au o rată de vaccinare sub 60 la sută vor începe școala în sistem online”, a declarat ministrul.

Pe de altă parte, ministrul a reamintit elevilor de liceu că vor susține trei teze, în loc de patru, iar elevii de clasa a VIII-a scapă și ei de o astfel de de evaluare.

Totodată, pentru că au intrat forțat în această vacanță, elevii de gimnaziu și liceu vor avea vacanță de iarnă mai scurtă cu o săptămână decât elevii din primar și preșcolarii și vor reveni la cursuri din 3 ianuarie.

Sursa: digi24.ro