Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Joi, 02/15/2018 - 19:28
  • imagine concurs educație pentru societate

Copiii sunt asaltați de informații care mai de care mai interesante. Învață matematică, limba română, cel puțin o limbă străină, dar și istorie, biologie, geografie sau muzică. Dar sunt oare pregătiți pentru societatea în care trăim? Știu care le sunt drepturile, dar și obligațiile? Știu ce pot face dacă aceste drepturi le sunt încălcate? Știu că vocea lor chiar contează?

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație lansează o nouă provocare- concursul „Educație pentru societate“, care își propune să testeze capacitatea elevilor de gimnaziu de a înțelege texte ce cuprind itemi de educație socială, istorie sau geografie.

Testarea se adresează elevilor de gimnaziu și este structurată pe două niveluri: nivelul A (pentru elevii din clasele V-VI) conţine întrebările numerotate de la 1 la 36, iar nivelul B (pentru elevii din clasele VII-VIII) conţine întrebările numerotate de la 19 la 54.

Participarea elevilor este GRATUITĂ, iar testarea are loc pe 28 februarie. Profesorii pot înscrie elevii până la 23 februarie pe www. cangurul.ro, la adresa e-mail inscrieri@cangurul.ro sau la numerele de telefon 0212434035 şi 0212434036. Toate detaliile legate de concurs sunt aici.

Concursul Educație pentru societate este OMEN nr. 3076/17.01.2018 şi se află în Calendarul Concursurilor Școlare ce se vor organiza şi desfăşura la nivel naţional, fără finanţare M.E.N. – poziția 101.

Concursul Educație pentru societate este organizat de Inspectoratul Școlar Dolj în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (IDEE).