Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Joi, 02/10/2022 - 09:10
  • Sursa foto: pixabay.com

Toți elevii ar putea beneficia de o vacanță în luna octombrie și o alta în luna februarie – acestea sunt modificările propuse de Ministerul Educației pentru structrura anului școlar 2022-2023.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ca anul școlar ar putea debuta la 5 septembrie, iar sfârșitul lunii octombrie le-ar putea aduce tuturor elevilor, o scurtă vacanță... de o săptămână.

Vacanța de Crăciun ar trebui să fie programată în intervalul 22 decembrie-8 ianuarie, urmând ca în  luna februarie, elevii să mai primească o săptămână liberă.

 „Putem lua în calcul în luna februarie o săptămână de vacanță... Decizia se va lua în interesul elevilor din punct de vedere pedagogic și pentru a-i ajuta să facă sport... Întâmplător se suprapune pe intersele HORECA, dar pe primul plan sunt interesele copiilor”, a explicat Sorin Cîmpeanu, scrie Digi24.ro.

Vacanța de Paște este programată între 7 și 18 aprilie, iar luna mai va aduce copiilor o săptămână verde, pe care aceștia să o petreacă în natură și în care elevii de toate vârstele să învețe despre mediul înconjurător.

Ministrul a precizat că acestea sunt doar propunerile Ministerului și că decizia finală va fi luată în urma consultărilor cu profesorii, părinții și reprezentanții elevilor.

Sursa: digi24.ro