Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Lun, 06/20/2022 - 13:27

Absolvenții de liceu au intrat azi în sala de examen pentru a susține proba scrisă la Limba română, prima din calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea de vară.

Examenul continuă mâine cu proba obligatorie a profilului și miercuri, cu proba la alegere a profilului și specializării. Elevii care aparțin minorităților naționale încheie seria exameneloe scrise joi, în 23 iunie, cu proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în 27 iunie, la ora 12.00, iar contestațiile nemulțumiților vor fi întregistrate în aceeași zi, între orele 12-18.00. Rezultatele finale vor fi afișate în 1 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent trebuie să îndeplinească mai multe condiții cumulativ: să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor, să fi susținut toate probele scrise și să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare, iar media să nu fie mai mică de 6.

Toate sălile de examen sunt monitorizate audio-video, iar tentativele de fraudare a examenului de Bacalaureat se pedepsesc cu excluderea candidatului din sala de examen.

Sursa: digi24.ro