Adaugă resursă

Atenție: Resursele nou adăugate vor fi publicate după ce au fost revizuite.

PROIECT ACTIVITATE EXTRAȘCOLARĂ   ,,ȘCOALA   ALTFEL”

 prof. înv. primar Mihai Ramona- Cristina

Școala Gimnazială Brădeanu, Jud. Buzău

                      

 Titlul: Ne hrănim sănatos!

Clasele: CP-IV

Argument: ,,Mâncăm pentru a trăi, nu trăim pentru a mânca”, un motto care ar trebui să ne călăuzească viața. De aceea ,este necesar ca părinții să-i hrănească pe copii cât mai sănătos posibil, evitând mâncărurile tip fast-food, implicându-i în activități de preparare a deserturilor în casă, a salatelor și feluritelor meniuri bazate pe legume și fructe.

Scop: -dezvoltarea deprinderilor de preparare a unui salate ;

          - dezvoltarea deprinderilor de preparare a unui tort;

           -fomarea capacităților de lucru în condiții igienice;

           -dezvoltarea gustului estetic;

Obiective:-să indice ingredientele necesare preparării salatei, tortului;

                  -să taie fructele și legumele ;

                 -să pregătească frișca și crema pentru tort;

                  -să asambleze tortul și să îl orneze;

                  -să așeze produsul finit (salata de fructe și orientală) într-un bol și să îl  orneze ;

                  -să respecte normele de igienă impuse;

                 -să facă curățenie la locul de munca;

Grup țintă:  elevii școlii

Resurse:- umane: elevii

               -materiale:  șort, zahăr, esența de rom, lapte, fructe, legume fierte, ulei, oțet, măsline, frișcă lichidă, boluri, cuțit, tocator, ligheane, platouri, servețele, prosoape de hârtie.

               -spațiale: sala de clasă

Desfășurare:

-băncile sunt așezate în formă de U, catedra în mijloc;

-pe catedră sunt puse ingredientele și elevii le recunosc;

-învățătoarea enumeră etapele obținerii produsului finit;

-elevii taie fructele și legumele, sub supravegherea învățătoarei;

-se pregătește frișca și crema pentru tort cu mixerul de mai multi elevii prin rotație;

-se monteaza tortul intitulat ,, SCOALA ALTFEL”;

- fiecare elev își vor orna dupa plac bolul cu salată ;

-jurizarea salatelor și premierea.

Rezultate asteptate:

-o activitate desfăsurată în condiții de igienă deplină;

-bolurile cu salate și tortul să fie prezentate estetic;

-activitatea se încheie cu efectuarea curățeniei pe banci și în clasă.

Imaginea a fost ștearsă.    Imaginea a fost ștearsă.

 

Imaginea a fost ștearsă.   Imaginea a fost ștearsă.

 

 Imaginea a fost ștearsă.  Imaginea a fost ștearsă.

 

PROIECT ACTIVITATE EXTRAȘCOLARĂ   ,,ȘCOALA   ALTFEL”

 prof. înv. primar Mihai Ramona- Cristina

Școala Gimnazială Brădeanu, Jud. Buzău

                      

 Titlul: Ne hrănim sănatos!

Clasele: CP-IV

Argument: ,,Mâncăm pentru a trăi, nu trăim pentru a mânca”, un motto care ar trebui să ne călăuzească viața. De aceea ,este necesar ca părinții să-i hrănească pe copii cât mai sănătos posibil, evitând mâncărurile tip fast-food, implicându-i în activități de preparare a deserturilor în casă, a salatelor și feluritelor meniuri bazate pe legume și fructe.

Scop: -dezvoltarea deprinderilor de preparare a unui salate ;

          - dezvoltarea deprinderilor de preparare a unui tort;

           -fomarea capacităților de lucru în condiții igienice;

           -dezvoltarea gustului estetic;

Obiective:-să indice ingredientele necesare preparării salatei, tortului;

                  -să taie fructele și legumele ;

                 -să pregătească frișca și crema pentru tort;

                  -să asambleze tortul și să îl orneze;

                  -să așeze produsul finit (salata de fructe și orientală) într-un bol și să îl  orneze ;

                  -să respecte normele de igienă impuse;

                 -să facă curățenie la locul de munca;

Grup țintă:  elevii școlii

Resurse:- umane: elevii

               -materiale:  șort, zahăr, esența de rom, lapte, fructe, legume fierte, ulei, oțet, măsline, frișcă lichidă, boluri, cuțit, tocator, ligheane, platouri, servețele, prosoape de hârtie.

               -spațiale: sala de clasă

Desfășurare:

-băncile sunt așezate în formă de U, catedra în mijloc;

-pe catedră sunt puse ingredientele și elevii le recunosc;

-învățătoarea enumeră etapele obținerii produsului finit;

-elevii taie fructele și legumele, sub supravegherea învățătoarei;

-se pregătește frișca și crema pentru tort cu mixerul de mai multi elevii prin rotație;

-se monteaza tortul intitulat ,, SCOALA ALTFEL”;

- fiecare elev își vor orna dupa plac bolul cu salată ;

-jurizarea salatelor și premierea.

Rezultate asteptate:

-o activitate desfăsurată în condiții de igienă deplină;

-bolurile cu salate și tortul să fie prezentate estetic;

-activitatea se încheie cu efectuarea curățeniei pe banci și în clasă.

  

 

 

 

   

 

 

Categorie