Digital Tools for Smart Schools  este un proiect de parteneriat strategic Erasmus+, care se va desfăşoară în Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu în perioada 01.09.2018-31.08.2021, în parteneriat cu 4 ţări ( Italia, Turcia, Polonia şi Portugalia).

Acest proiect  are două obiective  principale:

să încurajeze elevii să folosească computerele și alte dispozitive tehnologice în procesul de educaţie pentru a-și spori implicarea în procesul de învățare și  pentru a-i face pe   elevi să   conștientizeze  ce înseamnă să fii cetăţean european, expunându-i la stimuli reali, ei fiind „puși în situaţia de a face” și facilitându-le accesul la  o multitudine de idei, valori, principii etc..

          În cadrul  workshop-ului   cu titlul “New Digital Tools for Our Smart Schools”  un expert  ne-a prezent câteva dintre cele mai noi platforme care pot fi folosite în procesul instructiv-educativ, astfel au fost prezentate următoarele platforme:QRCODE (www.qr-code-generator.com),WORDART (www.wordart.com),ED.TED.COM (www.ed.ted.com), CODING (code.org),ROBOTIC (education.lego.com).

 În proiectul „Digital Tools for Smart Schools” am organizat evenimente transnaționale – unul de formare a profesorilor  și trei  activități de învățare, predare și  formare în care vom implica elevi și profesori de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”- România.

Activitățile proiectului vor permite profesorilor să aplice metode și pedagogii inovatoare în procesul de predare-evaluare și să promoveze utilizarea tehnologiilor digitale.

Etichete