Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mie, 03/25/2020 - 16:04
  • Sursa foto: pixabay.com

Mișcarea este sănătoasă și ne ajută să scăpăm de stres, de griji și de o eventuală stare nu foarte grozavă pe care am putea să o avem în această perioadă în care suntem obligați să #STĂMACASĂ.

Printre beneficiile pe care mișcarea, exercițiul fizic le au se numără: reducerea anxietății și a depresiei, îmbunătățirea proceselor gândirii, a învățării și a raționamentului, un somn mai bun calitativ (odihnitor), menținerea unei greutăți optime, creșterea imunității (un subiect sensibil mai ales în această perioadă), întărirea sistemului osos și muscular, creșterea flexibilității, a rezistenței, a puterii și a vitezei, reducerea riscului de îmbolnăvire, etc.

Iată câteva resurse de unde te poți inspira fie că ești profesor, fie că ești părinte.

  1. PE Central propune o serie de videoclipuri, provocări pentru dezvoltarea unor abilități, dar și idei pentru susținerea orelor de sport. 
  2. Log It le propune copiilor să contabilizeze numărul pe pași făcuți în fiecare zi. Pentru ca jocul că fie și mai interesant, copiii își pot imagina o călătorie pe care au făcut-o pe baza unei hărți virtuale. Harta casei ar fi o idee în această perioadă! 
  3. PBS Kids le propune celor mici un prieten virtual. Arthur le va ghida pașii copiilor în lumea sportului. 

Descoperă cum poți face mișcare chiar dacă stai în casă pe boredteachers.com.