Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Lun, 05/14/2018 - 09:33
  • sursa foto: Digi24.ro

Delegația României s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matermatică din Serbia, cu patru medalii de aur și alte două de argint.

Edis Memiș (Liceul Internațional de Informatică din Constanța), Ciprian-Mircea Bonciocat (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu“ din București), Mihnea-Gabriel Doica și Leon-Roland Bălan-Tribus (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) au obținut medaliile de aur, în timp ce argintul a fost câștigat de Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu“ din Lugoj).

Liceenii au fost coordonați de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti.

Cea de-a 35-a ediție a întrecerii a reunit echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Turcia, Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie.

Citiți mai multe aici.

Sursa: Digi24