Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mie, 10/02/2019 - 09:55
  • sursa foto: pixabay.com

Îți dorești un plus de culoare la clasă? Vrei să fii mai aproape de elevii tăi și să fii în pas cu noile tehnologii și aplicații? Atunci Bitmoji este aplicația salvatoare pentru tine. Bitmoji este o aplicație a Snapchat care permite utilizatorilor să realizezi avatare animate personalizate. Avatarul poate fi personalizat în detaliu: de la culoarea ochilor, forma feței, înălțime și greutate…până la haine care se schimbă…ai ghicit…odată cu anotimpurile. Personajul pe care îl creezi virtual poate fi folosit apoi pe stickere sau pe postere. Iată care sunt recomandările specialiștilor pentru folosirea inspirată a aplicației Bitmoji la clasă:

1. Stickere pentru feedback

Odată create, imaginile pot fi dowloadate în telefon, apoi editate într-o aplicație foto și, ulterior, printate pe hârtie specială. Ele pot veni către elev cu mesaje pozitive cum ar fi Bate palma sau Ești cel mai bun sau, și mai simplu, Foarte bine! Stickerele pot fi utlizate ca feedback pentru tema pentru acasă sau în evaluarea de la clasă și îi amuză pe elevi. Nu uita de mesajele de încurajare pentru elevii care nu s-au descurcat foarte bine la teste!

2. Postere motivaționale

Citatele motivaționale sunt la modă în zilele noastre. Fie că alegi ca mesajul tău să fie unul profund, eventual al unei personalități sau simplu, cum ar fi Rezistă! Bitmoji este alături de tine. Toate avatarele create în această aplicație pot fi salvate la diferite dimensiuni și printate ca atare fie la clasă, fie într-un centru specializat-dacă optezi pentru un afiș mai mare!

3. Învățarea unor reguli și proceduri

Stickerele pot fi adăugate prezentările în Power Point, de exemplu, pentru a ilustra mai ușor anumite reguli sau procedure care trebuie urmate. Merg foarte bine și pe posterul care ilustrează regulamentul clasei. Atenție! Nu ar strica să realizezi aceste reguli împreună cu elevii tăi pentru a-I implica și a le crește motivația pentru învățare.

4. Carduri de răspuns

La fiecare final de lecție este recomandat să ceri feedback elevilor tău. Semnul de like îți indică faptul că elevii tăi au înțeles lecția și, de ce nu, le-a plăcut și abordarea ta, în vreme ce același semn, dar orientat în jos poate arăta că elevii tăi nu sunt 100% mulțumiți. Asumă-ți riscul și cere acest feedback cu ajutorul unir carduri amuzante realizate în aplicație.

5. Etichete

Mulți profesori au ales să își personalizeze cât mai mult sala de clasă. De la bannere colorate, până la etichete puse la intrarea în clasă, pe care săe fie menționate numele cadrului didactic, al clasei și alte detalii…Etichetele personalizate pot fi folosite și în interiorul clasei… pe dulapuri sau cutii cu diferite materiale.

6. Felicitări

Elevii sunt extrem de creativi și le place să îmbine utilul cu plăcutul. Așadar, îi poți încuraja ca în felicitările pe care le lucrează pentru cei dragi, să includă și avatare create în aplicația din Snapchat. Desigur, însoțite de mesaje clasice: La mulți ani! sau Mulțumesc!

7. Semne de carte

Copiii tind să uite unde au rămas cu lectura sau, dacă nu au un semn de carte...să improvizeze…și, eventual, să îndoaie colțul. Fii pe fază și realizează semne de carte pe care copiii să le poată avea la îndemână.

8. Decorarea sălii de clasă

Îți spuneam mai sus despre cum poți personaliza intrarea în sala de clasă. Te poți folosi de avatarele animate pentru a realiza personaje care să le fie alături copiilor pe durata cursurilor.

9. Premii pentru elevi

MVP-ul clasei, sau elevul cu cele mai bune realizări sau, de ce nu…elevul cu cel mai important progres în învățare trebuie premiați și încurajați pe viitor. Așa că personalizează diploma cu astfel de imagini haioase care îi vor face pe elevii tăi să își amintească de tine cu drag și peste ani.

10. Aluzii

Uneori, avatarele realizate în Bitmoji îi pot trimite cu gândul pe elevi la anumite subiecte care au legătură cu arta și cultura. Le poți ghida chiar tu curiozitatea și învățarea de noi informații cu avatarul cel mai inspirat.

Sursa: boredteachers.com