Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mar, 12/22/2020 - 13:53
  • Sursa foto: campanie Petrom

32% dintre copiii din România nu au acces la educație de când învățământul se desfășoară online. Pentru ei, pandemia a venit cu o lungă pauză de la educație sau cu acces limitat la orele de curs și la tehnologiile necesare procesului de educație.

Ștefan e un puști de 9 ani, campion la șah, care depinde de telefonul mamei lui pentru a accesa școala online. Nici Eliza nu are propriul dispozitiv. Ea împarte telefonul cu sora sa, iar visul de a lua premiul I și anul acesta pare foarte greu de îndeplinit. Daniel îmbină de minune fotbalul și matematica. Și el visează la tehnologia care să îi permită să țină pasul cu educația online. Sunt doar câteva exemple de elevi care vor să învețe, sunt dornici să facă școală, dar tehnologia nu a ajuns încă la ei, deși am intrat de mult în secolul XXI.

Campania Drumul spre școala, o initiativă Petrom, inspirată de Narada și sustinută de Mastercard ne încurajează să donăm și să construim drumul spre școală al copiilor care nu au acces la device-uri mobile sau internet. De când școala este doar online, drumul cu cel mic până la școală nu mai există. Accesul la educație se face acum cu ajutorul unui laptop și al conexiunii la internet, acolo unde există.

Campania Drumul spre școală încurajează părinții să doneze valoarea drumului spre școală, sumă care poate fi calculată cu ajutorul aplicației pe pe platforma www.drumulsprescoala.ro. Orice sumă donată va fi dublată de Petrom, prin Stațiile Petrom, iar astfel se construiește drumul către școala online a puștilor din zone defavorizate.

Petrom a făcut deja primul pas și a donat 90 000 de euro pentru achiziția de tablete și abonamente internet pentru 2000 de copii.