Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Joi, 10/01/2020 - 13:33
  • Sursa foto: pixabay.com

Teatrul va deveni disciplină opțională din acest an școlar, de la clasa a III-a, iar inițiativa aparține Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematrografică „I.L. Caragiale

„UNATC a propus în acest an școlar Ministerului Educației introducerea în curriculum, la decizia școlii, a unei discipline din domeniul artei teatrale.

Ministerul Educației a aprobat, prin ordin de ministru, ca elevii să studieze la clasele a III-a și a IV-a disciplina Eu și scena, la clasele a VI-a și a VII-a disciplina Teatrul și noi, la clasele a X-a și a XI-a disciplina Laboratorul de teatru.

Ca profesor de limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, un moment care răspunde recomandărilor Uniunii Europene pentru competențele cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, Declarației de la Frankfurt privind educația prin arte, recomandărilor UNESCO privind agenda de la Seul, în care se precizează că sprijinirea artei în educație sporește activitățile creative și inovative ale societății”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit site-ului culturaladuba.ro.

Deocamdată, inițiativa are multe necunoscute: cum va fi predată această disciplină în pandemie sau cine va ține aceste cursuri.

Sursa: culturaladuba.ro