Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mie, 01/06/2021 - 09:27
  • Sursa foto: pixabay.com

Învățământul online va fi prelungit până în 8 februarie, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Acesta a precizat că pentru acest lucru va fi emisă o ordonanță de uregnță în ședința de Guvern de la mijlocul acestei săptămâni și că intenția este ca școlile să fie redeschise în semestrul al doilea.

„Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei situații: Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021. Am refuzat acest lucru și am spus Nu. Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o declarație la Antena 3.

În plus, ministrul a anunțat că Evaluarea Națională va fi susținută ca și până acum: „Nu am anunțat până acum și avem deja mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Națională. Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”.

Sursa: Digi24.ro