Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Lun, 06/03/2019 - 09:39
  • sursa foto: pixabay.com

Elevii care au absolvit liceul încep în forță săptămâna. Astăzi și mâine este programată proba orală de evaluare a competențelor la limba română. Vor mai urma evaluarea orală a competențelor la limba maternă (unde este cazul) în 5-6 iunie, competențele digitale (7, 10 și 11 iunie) și competențele la o limbă străină, în 12-13 iunie.

În total, la această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 135.655 de absolvenţi de liceu, dintre care 19.618 sunt sbsolvenți din anii trecuți.

Probele scrise sunt programate din 1 iulie și se vor desfășura după următorul calendar:

- 1 iulie- limba română;

- 2 iulie – limba maternă;

- 3 iulie- proba obligatorie a profilului;

- 4 iulie- proba la alegere a profilului și specializării

Primele rezultatevor fi afișate pe 8 iulie și, tot atunci, nemulțumiții pot depune contestații. Notele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

Absolvenții care nu se simt pregătiți să susțină examenul maturității în această primă sesiune, mai au încă o șansă în toamnă. Calendarul sesiunii a douaă este următorul:

- 15 - 19 iulie - înscrierea candidaţilor;

 - 26 iulie - înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe;

 - 21 august - limba şi literatura română - proba scrisă;

 - 22 august - limba şi literatura maternă - proba scrisă;

- 23 august - proba obligatorie a profilului - proba scrisă;

 - 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării - proba scrisă.

Pe 27 şi 28 august va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 29 vor fi evaluate oral competențele la limba maternă, pe 30 august- evaluarea competențelor digitale și pe 2-3 septembrie este programată evaluarea orală a competențelor  lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Primele rezultate vor fi afișate în 3 septembrie, urmând ca rezultatele finale ale sesiunii de toamnă să fie afișate pe 7 septembrie.

Sursa: digi24.ro