Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Joi, 09/19/2019 - 11:00
  • sursa foto: pixabay.com
  • sursa foto: pixabay.com
  • sursa foto: pixabay.com
  • sursa foto: pixabay.com

Ești un cadru didactic la început de drum? Nu îți mai place cum arata clasa ta? Simți că elevii tăi au nevoie de o schimbare? Iată 10 sfaturi pentru decorarea clasei cu un buget limitat!

1. Bannere

În ciuda aparențelor, nu ai nevoie de foarte multe lucruri-doar ceva resturi de hârtie, eventual hârtie colorată și o sfoară de care să le poți prinde cumva. Nu este ceva pretențios, dar oferă un plus de culoare clasei tale.

2. Cutia cu provizii

Cum ar fi dacă te-ai putea bucura de pauza dintre ore mai degrabă decât să te ocupi cu pregătirea meselor pentru copii? Acum se poate. Tot ce trebuie să faci este să folosești cutii de conserve sau, de ce nu, borcane, pe care să le aranjezi frumos și n care să poți depozita creioane colorate, markere sau pensulele pentru desen….

3. Îmbracă scaunele, pune pernuțe

În cazul în care scaunele elevilor nu sunt foarte comode și te pricepi la cusut poți crea niște huse pentru scaune. Dacă ești și mai priceput…poți face niște pernuțe pe care cei mici să se așeze sau pe care să își sprijine spatele. Este adevărat, ideea e ceva mai costisitoare, dar efectul cred că este unul deosebit.

4. Cuvinte pe pereți

Merge de minune pentru vârstele mai mici. Poți printa diferite imagini care să ilustreze cuvinte pe care copiii să le învețe mai ușor.

5. Bețigase personalizate

Nu implică o investiție financiară mare, ci mai degrabă atenție…E și o manieră de a recicla… Adună betigașe de înghețată cu personalizează-le cu diverse culori, litere sau cifre. Sunt utile la clasele mici, iar elevii, mari amatori de înghețată...pot contribui la materializarea acestei idei.

6. Obiecte cumpărate la reduceri

Poate că nu este o misiune ușoară, dar dacă urmărești reducerile magazinelor de specialitate sau standurile în care se vând la un preț redus obiecte returnate de către clienți…clasa ta poate arăta mult mai prietenos pentru elevi.

7. Înrămează

Fie că alegi să pui în ramă poze cu elevii tăi, lucrări sau desene sau…orice imagine te-ar putea și i-ar putea inspira peste zi pe copii, alegerea ramelor de fotografie este una potrivită pentru un aspect plăcut al clasei.

8. Etichete

Da, este o ideea foarte bună să etichetezi tot ce ai în clasă- dulapurile, cutiile cu diverse resurse…sertarele…așa vei putea ști unde găsești un anumit obiect și nu vei ai pierde vreme răsturnând clasa în căutarea acelui „ceva“ de care ai mare nevoie.

9. Tapetează cu hârtie

Ai un perete care nu îți place deloc, iar tapetul este scump? În plus, nici nu dă o notă personală clasei…poți tapeta peretele cu desenele copiilor sau cu obiecte realizate din hârtie…

10. Obiecte de artă

Seamănă puțin cu ideea precedentă. Copiii sunt extrem de creativi și se bucură când munca lor este apreciată. Așadar, alege împreună cu ei cele mai bune lucrări la desen și lipește-le în clasă. Poți promova și cu alte obiecte create de copii în cadrul diferitelor activități creative de la școală.

Sursa: boredteachers.com