Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Joi, 02/04/2021 - 08:52
  • Sursa foto: pixabay.com

Ai câteva zile libere sau ești în concediu? Ești profesor și știu că îți place comunicarea și interacțiunea interumană. Și de multe ori îți iei de lucru acasă chiar pentru aceste zile libere. Poate că, de multe ori, ești nevoit. Însă, de cele mai multe ori ar fi bine ca zilele libere să fie cu adevărat libere.

Iată câteva idei de petrecere a timpului liber:

1. Dormi până târziu. Oricât de târziu. Fără să te simți vinovat. Sau vinovată…

2. Bea o cafea fierbinte sau o cafea cu gheață. Așteaptă până ce cuburile se topesc. Savurează fiecare înghițitură.

3. Prepară felul de mâncare preferat. Apoi, așază-te la masa și bucură-te de prânz.

4. Mergi la plimbare. Bucură-te de soare și de aerul curat.

5. Joacă-te cu animalul de companie. Și chiar dacă pisicile sunt ceva mai independente, ele sunt și foarte inteligente și ar putea fi parteneri de fotbal minunați.

6. Află care sunt cele mai recente domenii de interes ale copiilor tăi. Învață ceva nou de la ei. Orice.

7. Cumpără o planta în ghiveci. Îngrijește-o.

8. Fă o baie fierbinte. Cu multă spumă. Stai cât de mult consideri că este necesar pentru a te relaxa.

9. Participă la un joc de societate. Monopoly e una dintre variante, dar acum găsești multe alte opțiuni. Ai nevoie doar de o scurtă căutare pe internet.

10. Dacă nu te-ai săturat până peste cap de online, organizează o întâlnire pe Zoom cu prietenii tăi. Sau cu foștii colegi de facultate. Doar pentru amuzament.

11. Moțăie puțin după amiază. Sau mai mult. Dormi cât simți că îți este necesar pentru a-ți reîncărca bateriile.

12. Organizează-ți sertarele și dulapurile. Pare solicitant, dar de fapt este relaxant și te ajută să scapi de lucruri inutile care ocupă spațiu.

13. Aranjează-ți garderoba. Poate nu ar strica să îți alegi cu grijă ținutele pentru școală și pe cele pentru alte activități, inclusive pe cele pentru petreceri.

14. Îmbrățișează-i și răsfață-i pe cei dragi. Partenerul de viață, copiii, cei mai dragi prieteni sau animalele de companie au nevoie de timp petrecut alături de tine. Iar îmbrățișarea face bine, spun specialiștii. Sau, dacă prefer, ghemuiește-te în pătura ta preferată și pufoasă și citește una dintre cărțile cumpărate recent.

15. Sigur, când vii de la școală nu mai ai timp și chef de nimic. Poate în timpul liber reușești să recuperezi unele intre treburile casnice pe care le-ai tot amânat. Nu trebuie să răstorni casa și să te simți extenuate la finalul unei zile libere. Dar poți face câteva lucruri ușoare.

16. Urmărește un serial preferat. Sau câteva filme. Acum sunt atât de multe opțiuni, inclusiv în online.

17. Mergi la Spa. Sau oferă-ți un răsfăț ca la carte acasă.

18. Fă curat în frigider.

19. Mergi la cumpărături. Dacă tot ai scăpat de o parte din mâncarea din frigider, fii mai atent la ce anume cumperi, dar și la cantitate. Nu ar strica să încerci rețete noi.

20. Sună-ți părinții. Sau frații. Sau bunicii. Sau unchii și mătușile. Sau nepoții. Sună-i pe cei pe care nu i-ai mai văzut sau auzit de mult timp.

21.Învață să împletești. Sau să croșetezi. Sau orice altceva te-a tentat acum ceva timp și de care nu te-ai apucat niciodată. Un nou hobby poate aduce provocări, dar și decontectarea de la rutina zilnică.

22. Începe o rutină de autoîngrijire. Poate ai de ajustat meniul zilnic sau cantitatea de apă pe care o bei zilnic. Sau poate ar trebui să faci mai multă mișcare…

23. Dansează. Acum serios vorbind, dansul aduce multe beneficii organismului și pune în mișcare multe grupe de mușchi. Nu contează cum dansezi, nu ești la un concurs și oricum nu trebuie să te vadă nimeni. Fă-o pentru tine și starea de bine pe care o câștigi în doar câteva minute.

24. Citește doar pentru relaxare. Oriunde, nu contează.

25. Vorbește cu prietenii tăi. Chiar și doar pe Facebook. Asigură-te că sunt bine.

26. Fă o excursie de o zi. Pune în ruscsac câteva gustări, apă, haine și ce crezi că îți mai trebuie și mergi în natură. Măcar pentru o zi. Reconectează-te cu natura și amintește-ți beneficiile pe care le aduce organismului tău.

27. Zugrăvește pereții. Pare obositor, dar poate fi relaxant și schimbă și aerul din casă.

28. Pregătește prăjituri sau clătite sau orice altceva te bucură. Sigur, gustările dulci trebuie alese cu grijă și consummate cu și mai mare grijă. Dar…un mic răsfăț din când în când nu face rău nimănui.

29. Fă o listă cu lucrurile pe care vrei să le faci. Gândește-te la pașii pe care trebuie să îi faci și la resursele de care dispui. Poate chiar te apuci de ceva de pe listă.

30. Relaxează-te pe canapea. Nu trebuie să faci nimic. Pur și simplu stai și relaxează-te. Sau citește…sau uită-te la TV sau…de ce nu…moțăie pe canapea.

Sursa: boredteachers.com