Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mie, 01/12/2022 - 11:34
  • Sursa foto: pixabay.com

Sorin Cîmpeanu i-a asigurat pe profesori că, deși termenul inițial pentru plata orelor remediale a fost depășit, sunt fonduri suficiente pentru realizarea acestor plăți. Este vorba despre plata orelor remediale din luna mai, ore care nu au fost achitate integral, dar care vor fi plătite luna viitoare.

„Termenul de plată pe care l-am dat iniţial a fost depăşit demult şi mi-am cerut şi scuze profesorilor care au făcut aceste ore remediale şi încă nu şi-au primit aceste drepturi salariale pentru care există resurse financiare. Un nou termen ar trebui să fie luna viitoare”, a spus Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Ministrul a justificat întârzierea plăților și prin faptul că întregul proces este destul de anevoios:  „Există un proces foarte greoi de verificare. Trebuie să facem ceva cu această birocraţie... Am văzut cu ochii mei rapoarte care se finalizau cu 731 lei care trebuie să fie plătiţi. De unde 731 lei, când am anunţat un cuantum de 100 lei pe oră? Un raport nu poate fi de 731 lei. Poate fi de 700 lei, 800 lei, 1.000 lei. Şi totuşi, am văzut rapoarte de 731 lei, evident, aberante.”

Sursa: digi24.ro