Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Lun, 03/28/2022 - 09:40
  • Sursa foto: pixabay.com

Elevii din anii terminali de liceu, respectiv clasele a XII-a și a XIII-a, susțin azi proba scrisă la Limba și literatura română, prima din cadrul simulării examenului de bacalaureat.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, mâine este programată testarea scrisă la proba obligatorie a profilului, iar miercuri, proba la alegere a profilului si specializării.

Elevii care aparțin minorităților naționale vor susține, în 31 martie, proba scrisă la Limba și literatura maternă și vor încheia săptămâna simulărilor.

Rezultatele vor fi afișate în 14 aprilie și sunt analizate în cadrul unității de învățământ, în dezbateri, discuții, ședințe individuale cu elevii și ședințe cu părinții.

Aceste rezultate nu pot fi contestate și nu se vor trece în catalog decât la solicitarea scrisă a elevului.

Pe de altă parte, elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea Evaluării Naționale în 4 aprilie – la Limba și literatura română, respectiv în 5 aprilie – Matematică. Ziua de 6 aprilie le este rezervată elevilor care aparțin minorităților naționale pentru a susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Toate probele sunt scrise. Rezultatele vor fi afișate în 14 aprilie.

Sursa: edumanager.ro