Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mie, 03/30/2022 - 18:18
  • Sursa foto: pixabay.com

Noul an școlar vine cu schimbări radicale. Elevii nu vor mai avea semestre, dar nici trimestre, ci un an școlar cu 5 module de învățare. Sunt motive de bucurie pentru elevi – în anul școlar 2022-2023 vor avea 5 vacanțe. Una dintre noutăți este săptămâna „mobilă” din luna februarie.

Școala va începe în 5 septembrie, cu primul modul de învățare. Prima vacanță este programată în perioada 24-30 octombrie și de ea vor beneficia toți elevii și preșcolarii.

Al doilea modul de învățare începe la finele lui octombrie și se încheie în apropierea Crăciunului, când elevii vor avea vacanță, în perioada 23 decembrie-8 ianuarie.

Cel de-al treilea modul începe în 9 ianuarie și se încheie în februarie. Când anume? Asta decid inspectoratele școlare, care pot oferi cea de-a treia vacanță în oricare dintre săptămânile lunii februarie.

Cel de-a patrulea modul de învățare este programat să înceapă după vacanța din februarie și se încheie aproape de Paște. Elevii intră din nou în vacanță în perioada 8-23 aprilie, astfel încât să fie incluse atât Paștele catolic, cât și cel ortodox.

Imediat după această vacanță începe modulul 5, care se încheie în 16 iunie, când elevii intră în vacanța de vară. Aceasta durează până la 1 septembrie, când începe anul școlar 2023-2024.

Sursa: digi24.ro