Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mar, 05/31/2022 - 21:34
  • Sursa foto: pixabay.com

Absolvenții de liceu care vor susține examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară trebuie să respecte un set de reguli, impuse, ca în fiecare an, de Ministerul Educației.

Astfel, liceenii nu au voia în sala de examen cu ghiozdane, genți sau rucsacuri. Toate acestea vor fi depozitate într-o sală amenajată în acest scop. Tinerii care refuză să respecte această măsură nu vor avea acces în sala de examen.

Sursele de inspirație, ascunse în haine, încălțăminte sau penare, dar și telefoanele mobile și căștile nu sunt permise în sala de examen.

 Desigur, candidații la Bac nu au voie să se inspire unii de la alții și nici să comunice între ei.

Este important de știut că liceenii care vor încălca aceste reguli vor fi eliminați din sala de examen. Cei care sunt prinși cu diverse surse din care se pot informa vor fi eliminați din cauza tentativei de fradare a examenului și nu vor mai participa la următoarele probe. În plus, în sesiunile următoare nu le vor fi recunoscute notele la probele susținute înaintea eliminării din sala de examen, iar aici intră și probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Trebuie adăugat și faptul că acești candidați nu pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Candidații care vor să părăsească sala înainte de expirarea timpului de rezolvare a subiectelor, pot preda lucrările, dar nu vor primi foile cu subiecte.

În fine, liceenii trebuie să știe că sălile de examen sunt supravegheate audio-video și că înaintea examenului li se vor aduce la cunoștință procedurile metodologice și vor semna un proces verbal prin care admit că au primit informațiile necesare bunei desfășurări a examenului.

Citiți mai multe aici.

Etichete