Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Vin, 04/15/2022 - 12:56
  • Sursa foto: pixabay.com

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că rezultatele simulării examenelor naționale sunt mai slabe decât cele de anul trecut.

„Rezultatele la simulare, cu două excepţii, sunt mai slabe decât anul trecut. Excepţiile sunt la examenul de Bacalaureat pentru proba obligatorie a profilului, la care anul acesta avem o rată de promovare de 59,73%, anul trecut am avut 51,4%. Deci, este mult mai bine anul acesta. Proba la alegere a profilului a înregistrat o uşoară creştere, de la 68,1% anul trecut la 70,92% anul acesta. În rest, la toate celelalte probe – Limba şi literatura română – Bacalaureat avem o scădere de la 70,2% la 68,31%. (…) În schimb, la Evaluarea naţională la Limba şi literatura română, note mai mari sau egale cu 5 avem 70,53%, mai puţin decât anul trecut. La Limba şi literatura maternă avem 82,45%, iar la Matematică avem 60,58%, faţă de 59,77% anul trecut”,  a spus demnitarul, care a explicat motivul pentru care rezultatele nu sunt cele așteptate: „Examenele de simulare, în general, aş vrea să precizez, presupun subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu-zise. În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile şi vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluarea naţională. O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe”.

Ministrul a mai precizat că testele de antrenament pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat vor fi calibrate în funcție de aceste rezultate care nu se trec, însă, în catalog decât în urma solicitării scrise e elevului. Totuși, la nivelul claselor și a unităților de învățământ, rezultatele de la simulări vor fi discutate cu elevii, părinții, dar și în cadrul întâlnirilor dintre profesori.

Sursa: edumanager.ro