Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mie, 09/16/2020 - 11:18
  • Sursa foto: pixabay.com

UNICEF a transmis elevilor, părinților și profesorilor un mesaj cu ocazia revenirii la școală.

„Începutul anului şcolar este un eveniment de care ne aducem aminte cu drag: emoţiile începutului, bucuria revederii colegilor şi profesorilor, freamătul din curtea şcolii. Anul acesta, începutul şcolii este diferit. Trăim o perioadă în care incertitudinea pare să fie o constantă. Este firesc să ai întrebări, îngrijorări, frământări legate de reîntoarcerea la şcoală, în contextul pandemiei de COVID-19. Pentru ca incertitudinile acestei perioade să nu ia locul bucuriei la reînceperea anului şcolar, îţi trimitem câteva informaţii şi recomandări pentru întoarcerea în siguranţă în şcoli şi grădiniţe”, este mesajul UNICEF.

UNICEF pune accentul pe efectele pandemiei asupra tinerilor și le recomandă acestora:

- să accepte că anxietatea este absolut normal;

- să facă lucruri pentru ei înșiși;

- să își exprime emoțiile și sentimentele.

În plus, părinții să le fie alături, pentru a nu se simți singuri. Adulților li se recomandă să se informeze.

„Comunicarea, transparenţa şi încrederea stau la baza luării măsurilor adecvate, de limitare a răspândirii virusului, în cazul de faţă. Mai jos sunt câteva informaţii pe care le puteţi cere şcolii: informaţii actualizate privind situaţia COVID-19 din şcoală şi măsurile luate de şcoală pentru a reduce riscurile la care sunt expuşi elevii; măsurile/acţiunile aşteptate din partea părinţilor şi a elevilor; sfaturi privind bunele practici de sănătate şi igienă; promovarea măsurilor zilnice de protecţie, detalierea metodelor prin care poate fi oprită răspândirea COVID-19”, scrie UNICEF.

Recomandarea UNICEF pentru cadrele didactice este ca acestea să se apropie de copii, dar și de părinții acestora deoarece „o comunicare neîntreruptă între şcoală, părinţi, elevi şi profesori este esenţială pentru a asigura o înţelegere clară” a ceea ce trebuie făcut, de către cine şi cum.

Sursa: edumanager.ro